Jak dezaktywować program Messenger


Jak dezaktywować program Messenger

Facebook ma okropny rekord, gdy mówimy o zapewnieniu bezpieczeństwa prywatności użytkowników w Internecie i ich najcenniejszych zasobów – danych.
Aplikacja Facebook Facebooka podąża tym samym śladem Facebooka. Gigant mediów społecznościowych znany jest ze swoich słabych praktyk kontrolnych i zapewniania stronom trzecim płynnej obsługi na swojej platformie.
Nie jest tajemnicą, że ludzie tracą wiarę w Facebook pomimo swoich ciągłych obietnic. W przypadku niekończących się naruszeń danych, skandalu Cambridge Analytica, naturalne jest, że chcesz usunąć Facebook Messenger.


Nie można już dezaktywować komunikatora?

Odkąd Facebook opublikował nową aktualizację aplikacji Facebook i Facebook Messenger, użytkownicy nie będą mogli dezaktywować Facebooka, nie będą mogli zadzierać ze zdjęciami, chyba że usuniesz aplikację.

Sprawiło to poważny niepokój wielu użytkownikom, którzy nie mają już możliwości dezaktywacji swojego konta. Teraz, gdy Facebook całkowicie wyeliminował tę opcję, nie ma innego wyjścia niż usunięcie aplikacji.

Użytkownicy, którzy mieli starą wersję aplikacji Facebook, wykonali poniższe kroki, aby dezaktywować komunikator na swoich urządzeniach z iOS.

Jak dezaktywować program Messenger na urządzeniach z systemem iOS

Możesz dezaktywować Messenger tylko wtedy, gdy wcześniej dezaktywowałeś swoje konto na Facebooku.

Aby dezaktywować program Messenger po wyłączeniu konta Facebook, wykonaj następujące czynności:

  1. Otwórz aplikację Messenger w telefonie.
  2. Stuknij swoje zdjęcie profilowe znajdujące się w lewym górnym rogu.
  3. Wybierz Legal & Zasady > Dezaktywuj program Messenger.
  4. Na koniec dotknij Dezaktywuj.

Podobnie dla użytkowników Androida, nowa wersja Facebook Messenger na Androida również nie ma możliwości dezaktywacji komunikatora.

Jednak w przypadku osób, które nie mają najnowszej wersji i jeszcze nie zaktualizowały aplikacji, mogą w pewnym momencie dezaktywować program Messenger, wykonując poniższe czynności.

Jak dezaktywować program Messenger na urządzeniach z Androidem

  1. Otwórz aplikację Messenger.
  2. Stuknij swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu.
  3. Wybierz Legal & Zasady > Dezaktywuj program Messenger.
  4. zjadłem po raz ostatni.

Jeśli zaktualizowałeś aplikację i chcesz całkowicie zejść z sieci, możesz rozważyć trwałe usunięcie konta na Facebooku i pozbyć się kłopotów ze strony osób korzystających z komunikatora.

Masz również dobrą opcję, aby wyłączyć wszystkie powiadomienia pochodzące z aplikacji, dostosowując jej ustawienia z telefonu lub po prostu usuwając aplikację Facebook z telefonu.

Czy warto dezaktywować Messenger??

Po dezaktywacji komunikatora na Facebooku nikt nie będzie mógł wysyłać wiadomości ani sprawdzać Twojego profilu, dopóki go nie aktywujesz.

Jak wspomniano wcześniej, konieczne jest najpierw dezaktywowanie konta Facebook, aby dezaktywować komunikator.

Reaktywując swojego Facebooka, automatycznie ponownie aktywujesz swoje konto na Facebooku i są szanse, że zaczniesz otrzymywać żądania od irytujących użytkowników, więc będziesz musiał dezaktywować swoje konto na Facebooku po raz drugi.

Niestety, jeśli całkowicie usuniesz swoje konto na Facebooku, stracisz również dostęp do komunikatora i nigdy nie odzyskasz starych wiadomości.

Podczas korzystania z Messengera lub innej aplikacji do czatowania, musisz używać VPN, aby zabezpieczyć swoje rozmowy online. Ma to na celu zabezpieczenie rozmów przed hakerami i cyberprzestępcami.

Często Zadawane Pytania

Co się stanie po dezaktywacji programu Messenger??

Gdy dezaktywujesz Messenger, osoby na Facebooku nie będą mogły wysyłać wiadomości, dzwonić ani rozmawiać z Tobą. Nie pojawi się w czacie jako online.

Czy dezaktywacja Facebooka dezaktywuje komunikatora?

Dezaktywacja konta Facebook nie dezaktywuje konta Messenger. Messenger to aplikacja niezależna od aplikacji Facebook.

Jak dezaktywować Facebooka?

Oto proces dezaktywacji Facebooka:

  • Udaj się na swojego Facebooka „Ustawienia”
  • Ogólnie przeglądaj opcje, aby znaleźć ‘Dezaktywuj swoje konto’
  • Kliknij Dezaktywacja i usuwanie, następnie kliknij Przejdź do Dezaktywacji konta i potwierdź.

Czy możesz dezaktywować Facebooka i nadal używać komunikatora??

Tak. Ponieważ Messenger to osobna aplikacja, domyślnie nie wymaga konta na Facebooku. Możesz jednak połączyć swoje konto Facebook z Messengerem.

Jak reaktywować Facebook Messenger?

Ponowna aktywacja Facebook Messenger jest prosta. Oto proces:

  • Pobierz i zainstaluj aplikację Messenger
  • Zaloguj się za pomocą konta na Facebooku
    Wpisz swój adres e-mail / numer telefonu i hasło

Chcesz odzyskać swoją prywatność w Internecie? Możesz sprawdzić poniższe przewodniki:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map