Jak trwale usunąć swoje konto na Twitterze


Jak trwale usunąć swoje konto na Twitterze

Chociaż wiele osób wybiera Twittera w porównaniu z innymi sieciami społecznościowymi, wielu nie uważa go za przyjazny dla prywatności.


Na Twitterze Twoje posty są praktycznie dostępne dla wszystkich. Każdy może wyszukiwać i wyświetlać Twoje posty, nawet bez logowania się na swoich kontach na Twitterze.

Ponadto Twitter jest jedną z najmniej przyjaznych dla użytkownika sieci społecznościowych. Możesz publikować tylko tweety zawierające nie więcej niż 280 znaków. Co więcej, nie ma sposobu, aby uniknąć tysięcy tweetów, które przychodzą do Ciebie podczas przeglądania kanału z wiadomościami na Twitterze.

Nic dziwnego, że niektórzy użytkownicy są przytłoczeni ogromną ilością treści przesyłanych codziennie. Jeśli jesteś zainteresowany poprawą prywatności w Internecie i chcesz mieć spokój, stale żegnając się z Twitterem, ten przewodnik jest dla Ciebie.

Pamiętaj, że po usunięciu konta na Twitterze nie można go odzyskać. Pomyśl dwa razy, zanim przejdziesz dalej.

img

Skocz do…

Jak trwale dezaktywować konto na Twitterze

Krok 1: Odwiedź https://www.twitter.com/ i zaloguj się, używając swojej nazwy użytkownika i hasła.

img

Krok 2: W prawym górnym rogu przeglądarki kliknij zdjęcie profilowe, a następnie przejdź do Ustawień

img

Krok 3: Po przewinięciu na dół strony kliknij „Dezaktywuj moje konto”.

img

Krok 4: Przeczytaj wszystkie informacje na tej stronie i kliknij „Dezaktywuj”.

img

Krok 5: Aby potwierdzić usunięcie, wprowadź hasło do Twittera i kliknij „Dezaktywuj konto”.

img

Gotowe! Na dobre usunąłeś już swoje konto na Twitterze!

Jak dezaktywować konto Twitter na Androida

Niezależnie od używanego urządzenia z systemem Android kroki dezaktywacji konta na Twitterze pozostają takie same. Oto jak możesz to wyłączyć:

  1. Kliknij ikona profilu lub menu
  2. Iść do Ustawienia i prywatność
  3. Kliknij Konto
  4. Teraz kliknij Dezaktywuj swoje konto
  5. Kliknij Dezaktywować
  6. Wprowadź swój hasło
  7. Kliknij tak kontynuować dezaktywację

Jak dezaktywować konto Twitter na iOS

Jeśli chcesz dezaktywować swoje konto Twitter na iPadzie lub iPhonie, wykonaj następujące kroki:

  1. Kran Ikona profilu i idź do Ustawienia i prywatność
  2. Kran Dezaktywuj swoje konto
  3. Wprowadź swój hasło i dotknij Dezaktywować

Twitter jest wyłączony! Ale spowoduje to trwałe usunięcie mojego konta?

Nie. Prosta dezaktywacja nie spowoduje trwałego usunięcia konta – przynajmniej przez 30 dni.

Dlatego jeśli zmienisz zdanie przed 30 dniami, zawsze możesz zapisać swoje konto na Twitterze przed trwałym usunięciem.

Czy korzystanie z Twittera jest bezpieczne??

Najwyraźniej Twitter jest bezpieczny w użyciu. Jednak sieć społecznościowa zagraża Twojej prywatności i bezpieczeństwu, narażając Cię na zewnętrzne zagrożenia ze strony hakerów i cyberprzestępców. Na przykład haker może dowiedzieć się o tobie dużo więcej, sprawdzając tweety na Twitterze. Mogą wykorzystać te informacje, aby wyrządzić ci krzywdę i włamać się na twoje konta lub urządzenia.

Cyberstalkerzy wykorzystują te informacje również do monitorowania codziennych czynności i gromadzenia wystarczającej ilości informacji, aby mogli cię szantażować lub w jakikolwiek sposób wyrządzić ci krzywdę.

Możesz przeczytać więcej o Twitterze i jego polityce prywatności tutaj.

Jak pobrać swoje archiwum na Twitterze?

Usunięcie konta na Twitterze oznacza utratę wszystkich cennych tweetów, informacji i wspomnień, które publikujesz na Twitterze. Dobrą wiadomością jest to, że możesz łatwo pobrać swoje archiwum na Twitterze przed usunięciem konta. Oto jak możesz to zrobić:

  • Odwiedź https://www.twitter.com i zaloguj się, używając swojej nazwy użytkownika i hasła. img
  • W prawym górnym rogu okna przeglądarki kliknij swoje zdjęcie profilowe, a następnie przejdź do Ustawień.
    img
  • Po przewinięciu strony kliknij „Poproś o swoje archiwum”. img
  • Następnie Twitter powiadomi Cię o otrzymaniu Twojego żądania i wyśle ​​Ci wiadomość e-mail z informacją, kiedy Twoje archiwum będzie gotowe do pobrania. img
  • Kliknij link w tym e-mailu, aby pobrać archiwum na Twitterze. img

Czy Twitter zbiera moje prywatne informacje?

Twitter w ogóle nie jest przyjazny dla prywatności i jest znany z gromadzenia wielu informacji o tobie. Informacje te obejmują:

  • Twoje podstawowe informacje o koncie: Twoje imię i nazwisko, nazwa użytkownika, hasło, adres e-mail i numer telefonu.
  • Twoje Informacje Kontaktowe: jeśli prześlesz lub zsynchronizujesz książkę adresową telefonu z serwisem Twitter, zachowa ona kopię twoich kontaktów na swoich serwerach. Ponadto, jeśli wyślesz wiadomość e-mail do zespołu Twittera, treści, a także wszelkie dane kontaktowe, mogą zostać przez nich zachowane do wykorzystania w przyszłości.
  • Twoja lokalizacja: jeśli masz zwyczaj tweetowania z telefonu, Twitter może również uzyskać dostęp do informacji o Twojej lokalizacji.
  • Twoje informacje o płatności: najwyraźniej, jeśli udostępnisz swoje informacje o płatności (numer karty kredytowej, adres rozliczeniowy itp.) do Twittera w jakimkolwiek celu, informacje te będą przechowywane przez Twitter. Masz jednak możliwość ich usunięcia w dowolnym momencie.
  • Linki i pliki cookie: ostatnie wydarzenia ujawniają, że Twitter chętnie obserwuje, w jaki sposób korzystasz z łączy w swoich usługach, a oni mogą używać plików cookie, aby poznać Twoje preferencje. Twitter może również monitorować urządzenie, system operacyjny i przeglądarkę internetową, których używasz do uzyskiwania dostępu do ich usług.

Po zebraniu informacji Twitter może je wykorzystać do celów reklamowych. Sieć społecznościowa niedawno ujawniła, że ​​Twoje informacje zostaną wykorzystane w celach reklamowych. Oznacza to, że Twoje informacje zebrane przez Twitter zostaną wykorzystane do wyświetlenia ukierunkowanych reklam.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map