Cum dezactivați Partajarea locației pe Chrome


Cum dezactivați Partajarea locației pe Chrome

Cine știa că va veni un moment în care hărțile hârtiilor vor dispărea aproape dispărute și vor fi înlocuite cu dispozitive mici din buzunarele noastre. Mai mult, aceste dispozitive ar fi suficient de inteligente pentru a scana localitatea și a sugera cele mai apropiate restaurante, cafenele, hoteluri sau orice destinație pe care dorim să o ajungem. Ei bine, acest lucru este totul posibil datorită algoritmilor miraculoși din spatele următorilor de locații online.


Urmărirea locației este atât de universală acum, încât o găsiți pe toate hărțile care au orice de făcut, chiar ușor, cu locurile. Inutil să spun, aveți această caracteristică și pe toate dispozitivele inteligente, precum smartphone-uri, tablete, ceasuri inteligente etc..

Oricât de confortabil te-ai simți în timp ce folosești funcția de urmărire a locației, rețineți că experiența nu este întotdeauna plăcută.

De la etichetarea fotografiilor din diferite locuri pe rețelele de socializare sau verificarea în hoteluri sau cafenele, avem tendința de a uita că lăsăm urme online clare ale activităților noastre.

Prin urmare, este imperativ să aflăm cum să dezactivați partajarea locației pe Chrome și să evitați eventualele riscuri pentru confidențialitatea și securitatea noastră.

cum să dezactivați partajarea locației în pictograma Chrome

Urmărirea geolocalizării vine cu riscuri de confidențialitate și securitate

Urmărirea locației poate fi convenabilă. Dar dacă datele locației ajung în mâinile greșite, acestea nu vor deveni doar neplăcute, ci și destul de periculoase. Identificând locația dvs. și păstrând filele la fiecare mișcare, un cybercriminal sau orice alt cybercriminal poate ști multe despre tine, cum ar fi comportamentul tău, rutinele tale zilnice, interesul tău și multe altele.

De fapt, oferindu-ți locația reală, invitați aproape toți să te poată urmări cu ușurință înapoi acasă și să știi unde locuiești. Același lucru este valabil dacă este dispozitivul partenerului, fraților sau copiilor. Urmărirea locației poate deveni destul de periculoasă pentru siguranța și securitatea dvs. și a celor dragi.

Mai mult decât atât, nu doar cybercriminalii care folosesc trackerele pentru a localiza locul tău actual, ci și agențiile guvernamentale. De fapt, au existat incidente legate de o aplicație care a permis unei agenții de aplicare a legii să urmărească locația unui utilizator în timp real, ceea ce ar necesita, în caz contrar, o hotărâre judecătorească..

Prin urmare, dacă doriți să vă păstrați activitățile private și nu doriți ca alții să vă urmeze fiecare mișcare, este mai bine să dezactivați aplicațiile și serviciile de urmărire a locațiilor.

Cum dezactivați Partajarea locației pe Chrome

Ați putea să vă întrebați în acest moment: de ce urmărirea locației Chrome în centrul atenției ghidului nostru? Pentru început, Chrome este cel mai folosit browser de pe planetă. De fapt, începând cu 2019, Google Chrome are o cotă de piață mondială de 61,72%, urmată de Safari, 15,23%, iar restul.

Mai mult, funcția de urmărire a locației Google Chrome este mai rafinată și mai eficientă, în comparație cu alte browsere cu capacitate de urmărire geografică.

În orice caz, sunt câteva instrucțiuni ușor de urmărit despre dezactivarea urmăririi locației Chrome pe diferite dispozitive.

Dezactivați Chrome Location Tracker pe desktop (browser)

  • Lansa Browserul Chrome pe desktop
  • Dați clic pe Chrome Pictograma meniului apoi accesați Setări
  • Derulați în jos și faceți clic pentru a deschide Avansat
  • Accesați Setările de conținut din secțiunea Confidențialitate și securitate secțiune
  • Accesați Locația și activați Întrebați înainte de accesare (recomandat)

Notă: În fereastra Setări de conținut, puteți seta alte funcții pe care să le „întrebați înainte de acces”, precum cameră, microfon, notificări etc..

Blocați urmărirea locației Chrome pe Android

  • Deschideți dispozitivul Android și mergeți la Setări
  • Atingeți și deschideți Locație (sau, accesați Conexiune pe dispozitivul Samsung)
  • Atingeți Crom
  • Atingeți Permisiuni și opriți Locație

Dezactivați Urmărirea locației în Chrome pe iPhone

  • Atingeți Setări pe ecranul dvs. de pornire
  • Derulați în jos pentru a găsi și mergeți la Crom
  • Sub Crom setări, atingeți Locație
  • Setați setările de locație la Nu
  • După ce ați terminat, browserul Chrome al iPhone-ului dvs. nu vă va urmări locația

VPN este instrumentul perfect pentru anonimizarea locației

Dacă credeți că dezactivarea următorului de locații în browserul dvs. Chrome vă va ține de radar, atunci nu puteți greși mai mult. La urma urmei, este posibil să aveți nevoie de GPS-ul Chrome la un moment sau altul.

Cel mai bun mod de a-ți ascunde cu adevărat locația sau spoof-ul este prin configurarea unui VPN.

PureVPN deține un grup extins de adrese IP, provenind din diferite locații. În prezent, primiți peste 300.000 de IP-uri anonime din 180+ locații, cum ar fi Germania, SUA, Marea Britanie, Canada, Brazilia și multe altele. Sporind locația ta reală cu un IP anonim, poți fi sigur că nimeni nu te urmărește și chiar dacă este cineva, atunci sunt pe o goana sălbatică.

De asemenea, anonimatul trebuie să vă protejați datele importante împotriva încercărilor de hacking, a supravegherii sau a spionajului cu criptarea noastră de 256 biți, care este aceeași tehnologie folosită de militari și alte agenții guvernamentale..

Așadar, asigurați-vă anonimatul astăzi prin criptarea traficului și răspândirea locației dvs. cu PureVPN.

Doriți să vă revendicați confidențialitatea online? Poate doriți să consultați mai jos ghidurile:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map