Cum să ștergeți un telefon – O metodă rezistentă la nebunie


Cum să ștergeți un telefon – O metodă rezistentă la nebunie

Indiferent dacă vindeți telefonul vechi sau îl schimbați cu unul mai nou, este important să ștergeți complet datele de pe telefon. Internetul este plin de ghiduri „Cum ștergi telefonul”. Cu toate acestea, aveți nevoie de o metodă care să nu protejeze datele de a fi exploatate.


Știm oameni care nu șterg deloc lucruri personale înainte de a-și vinde sau schimba telefoanele și poate fi cel mai nepăsător lucru pe care îl puteți face. Cantitatea de tehnologie și trucuri pe care trebuie să le abuzăm de identitatea cuiva este nebună. Întrucât hackerii și hoții de date devin mai deștepți, trebuie să faceți un pas înaintea lor pentru a vă proteja datele personale și informațiile împotriva căderii în mâinile greșite.

În ceea ce privește metoda nepricepută, nu există garanții. Datele dvs. pot fi recuperate cu software-ul potrivit și o minte inteligentă. Cu toate acestea, puteți îngreuna sarcina ștergând telefonul corect. Am compilat un ghid pas cu pas pentru diferite sisteme de operare pentru a vă ajuta să înțelegeți cum să ștergeți telefonul în cel mai bun mod posibil.

În cazul în care aveți un telefon mai vechi sau un sistem de operare unic, vă rugăm să verificați documentația furnizată de compania producătoare pentru ștergerea completă a telefonului sau vizitați site-ul web al producătorului..

img

Cuprins

Cum să ștergeți un telefon Android

Trebuie să ștergeți telefonul Android curat înainte de a-l vinde. Procesul este destul de simplu și necesită doar 5 pași. Avem procesul aici:

Pasul 1: Dezactivați protecția de resetare din fabrică (FRP)

Dacă telefonul Android are lollipop 5.0 sau o versiune ulterioară, are FRP activ, ceea ce înseamnă că telefonul va fi inutil dacă este resetat. În astfel de cazuri, noul proprietar va necesita o autentificare a contului Google pentru a accesa telefonul Android. Așadar, primul pas este să dezactivați FRP dacă doriți să vindeți smartphone-ul.

Pasul 2: Dezactivați Blocarea ecranului

Setări > Ecran de blocare și securitate > Blocarea ecranului > Dezactivați toate metodele de blocare a ecranului.

Notă: Fluxul poate fi ușor diferit în diferite smartphone-uri Android.

Pasul 3: eliminați contul Google

Setări > Utilizatori și Conturi > Atingeți contul > Atingeți ștergeți contul.

Pasul 4: Eliminați contul OEM

Setări > Utilizatori și Conturi > Atingeți contul > Atingeți ștergeți contul.

Pasul 5: Resetare date fabrică

Setări > Management general > Resetați > Resetare date fabrică

Notă: Numai datele aplicației vor fi eliminate prin această metodă. Informații precum SMS-urile și mesajele de chat pot fi recuperate cu ușurință cu orice instrument de recuperare a datelor.

Cum să ștergeți un telefon Windows

Telefoanele Windows au mai multă grijă de date, deoarece oferă exclusiv criptarea utilizatorilor. Cea mai bună metodă de a șterge un telefon Windows este să efectuați o resetare din fabrică și apoi să încărcați câteva date manechine, astfel încât rămășițele datelor originale să poată fi suprascrise.

Pasul 1: Resetați Windows Phone

Setări > Despre > Resetați telefonul.

Pasul 2: Conectați-vă la computer

Conectați telefonul la un computer. Dacă este un Mac, trebuie să descarci aplicația Windows Phone.

Pasul 3: Încărcați datele manechinului

Acum, încărcați datele fals în telefon prin computer. Trebuie să evitați fișierele personale precum fotografiile; în schimb, adăugați fișiere muzicale sau filme. Ideea este să completați telefonul cât puteți.

Pasul 4: Resetați din nou telefonul Windows

Resetați telefonul așa cum s-a menționat mai sus la pasul 1 și apoi repetați pasul 3. Pentru cea mai mare siguranță, repetați acești pași de câteva ori, astfel încât datele originale să se piardă.

Pasul 5: Resetare finală

După ce vă mulțumiți, resetați telefonul Windows pentru ultima oară. Apoi, deschideți contul.microsoft.com/devices și eliminați telefonul număr de serie din contul tău.

Cum să ștergeți un iPhone

Dispozitivele Apple cu iOS 5 sau mai târziu vin cu criptare hardware, care este activată automat cu o parolă. Când ștergeți telefonul, cheia de criptare este de asemenea suprascrisă. După aceea, este aproape imposibil ca cineva să recupereze datele de pe un iPhone.

Procesul de ștergere a unui iPhone a fost menționat aici:

Pasul 1: Dispare dispozitive

În primul rând, dezactivați orice dispozitiv conectat, cum ar fi Apple Watch. De asemenea, opriți funcția „Găsiți iPhone-ul meu” urmând această cale; Setări > Nume > icloud > Găsește-mi iphone-ul > opriți.

Pasul 2: Deconectați-vă din toate conturile

Următorul pas este să vă deconectați din toate conturile de pe iPhone. Ar trebui să se acorde prioritate iMessage și Apple ID. Pentru a rămâne pe partea mai sigură, asigurați-vă că deschideți fiecare aplicație (Twitter, Facebook, LinkedIn etc.) și deconectați-vă individual.

  • Pentru iMessage: Setări > Mesaje > Dezactivați butonul iMessage.
  • Pentru Apple ID: Setări > iTunes & Magazin de aplicații > ID Apple (adresă de e-mail) > Sign out.

Pasul 3: Deconectați-vă de pe iCloud

Este important să vă deconectați de pe iCloud înainte de a începe să ștergeți datele, altfel ștergerea se va aplica și în contul dvs. iCloud, ceea ce poate fi cel mai rău coșmar al dvs..

Setări > icloud > Sign out.

Pasul 4: Ștergeți iPhone-ul

Acum, puteți începe procesul de resetare cu liniște sufletească completă.

Setări > General > Resetați > Sterge tot continutul si setarile.

Pasul 5: Eliminați numărul de serie

Accesați ID-ul Apple și eliminați numărul de serie al dispozitivului din contul Apple.

Măsuri de siguranță pentru ștergerea oricărui telefon

Există o listă de verificare a acțiunilor care trebuie efectuate înainte de a șterge orice telefon.

  • Copia de rezervă a datelor, nu uita contactele
  • Eliminați cartela SIM și cardul SD (ștergeți cardul SD dacă nu intenționați să îl utilizați în viitor).
  • Notează numărul de serie al telefonului pentru păstrarea înregistrărilor.
  • Deconectați-vă de diferite aplicații de pe telefon.

Există încă un lucru pe care trebuie să îl faci după ștergerea telefonului;

Revocați accesul telefonului dvs. de la diverse servicii de socializare, cum ar fi Facebook și Google.

  • Pentru Google: myaccount.google.com > conectare & Securitate > Activitatea dispozitivului & notificări > Scoateți telefonul (numărul modelului).
  • Pentru Facebook: Setări > Securitate > Dispozitive recunoscute > Scoateți telefonul.

Concluzie: trebuie să ștergeți complet telefonul

Telefonul dvs. conține cele mai importante date, deoarece este singurul dispozitiv pe care îl utilizați pe parcursul zilei. Ceva folosit atât de des are mai multe șanse de a fi deteriorat, pierdut sau furat.

Am explicat cum puteți șterge complet datele de pe telefon. În cazul în care întâmpinați dificultăți sau probleme, vă rugăm să ne informați în secțiunea de comentarii de mai jos și vă vom reveni cu o soluție.

Doriți să vă revendicați confidențialitatea online? Poate doriți să consultați mai jos ghidurile:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map